Apomedical Limited - Polityka prywatności

Apomedical Limited („my” lub „nas”) zobowiązuje się do ochrony i poszanowania Twojej prywatności

Niniejsza polityka (wraz z warunkami korzystania z naszej strony internetowej (i wszelkimi innymi dokumentami, do których się w niej odwołujemy)) określa podstawy, na jakich przetwarzamy wszelkie dane osobowe, które od Ciebie zbieramy, lub które nam przekazujesz. Przeczytaj uważnie niniejsze zasady, aby poznać nasze praktyki dotyczące Twoich danych osobowych i sposobu ich traktowania. Odwiedzając stronę www.apomeds.com („nasza strona”), akceptujesz i wyrażasz zgodę na praktyki i działania opisane w niniejszej polityce.

Do celów ustawy o ochronie danych z 2018 r., Ogólnego rozporządzenia UE w sprawie ochrony danych lub wszelkich innych obowiązujących przepisów administratorem danych jest Apomedical Limited, spółka zarejestrowana w Anglii pod numerem 11622278 z siedzibą i adresem fizycznym na Fifth Floor, 55 King Street, Manchester, Wielka Brytania, M2 4LQ.

Naszym inspektorem ochrony danych jest Nataliia Perekhoda, z którą można się skontaktować pod powyższym adresem siedziby.

Należy zauważyć, że linki z naszej witryny mogą prowadzić do zewnętrznych stron internetowych, które nie są objęte niniejszą polityką, dlatego zalecamy sprawdzenie polityki prywatności zewnętrznych stron internetowych przed przekazaniem jakichkolwiek danych osobowych. Nie ponosimy odpowiedzialności za treść, funkcje lub zasady gromadzenia informacji na zewnętrznych stronach internetowych.

Informacje, które zbieramy od ciebie

Będziemy gromadzić i przetwarzać następujące dane o Tobie:

• Dane osobowe, które nam przekazujesz.

Są to informacje, które nam przekazujesz, wypełniając dowolny formularz na naszej stronie lub korespondując z nami telefonicznie, e-mailem lub w inny sposób. Informacje te obejmują informacje podawane podczas rejestracji w celu korzystania z naszej witryny, subskrypcji naszego serwisu, wyszukiwania produktów, składania zamówień na naszej stronie, uczestniczenia w naszych forach dyskusyjnych lub innych mediach społecznościowych lub funkcjach interaktywnych na naszej stronie lub uczestnictwa w konkursach, promocjach lub ankietach, a także gdy zgłosisz problem z naszą witryną. Informacje, które nam przekazujesz, mogą obejmować imię i nazwisko, adres, adres e-mail i numer telefonu, dane finansowe takie jak karty kredytowe, opis osobisty i / lub zdjęcie.

• Dane kategorii specjalnej, które nam przekazujesz.

Są to poufne informacje, które nam przekazujesz, wypełniając dowolne formularze na naszej stronie lub korespondując z nami telefonicznie, e-mailem lub w inny sposób. Podczas dokonywania zakupu na naszej witrynie i wypełniania informacji dotyczących badań przesyłasz nam specjalne dane w ramach konsultacji. Takie wrażliwe informacje mogą obejmować między innymi informacje dotyczące twojego zdrowia, genetyki, pochodzenia etnicznego, biometrii, życia seksualnego i / lub orientacji seksualnej.

• Informacje, które zbieramy o tobie.

Za każdym razem, gdy odwiedzasz naszą stronę, automatycznie zbieramy następujące informacje o tobie:

· Informacje techniczne, w tym adres protokołu internetowego (IP) używany do łączenia komputera z Internetem, dane logowania, typ i wersja przeglądarki, ustawienie strefy czasowej, typy i wersje wtyczek do przeglądarki, system operacyjny i platforma; i

· Informacje o Twojej wizycie, które obejmują pełne Jednolite Lokalizatory Zasobów (URL), strumień kliknięć do, poprzez i z naszej witryny (w tym datę i godzinę), produkty przeglądane lub wyszukiwane w naszej witrynie, czasy odpowiedzi strony, wszelkie błędy pobierania, czas spędzony na niektórych stronach, informacje o interakcjach (takie jak przewijanie, najechanie myszką i kliknięcia), metody przeglądania stron internetowych oraz dowolny numer telefonu używany do połączenia z naszym numerem obsługi klienta.

• Informacje, które otrzymujemy z innych źródeł na Twój temat.

Są to informacje, które otrzymujemy o tobie, jeśli korzystasz z innych obsługiwanych przez nas stron internetowych lub innych świadczonych przez nas usług. W takim przypadku poinformujemy Cię, kiedy dane zostaną zebrane, jeśli planujemy wewnętrznie udostępnić takie dane i połączyć je z danymi zebranymi na naszej stronie. Poinformujemy Cię również o celu, dla którego udostępniamy i łączymy Twoje dane. Ściśle współpracujemy z wybranymi stronami trzecimi (przykładami są nasi partnerzy biznesowi, podwykonawcy usług technicznych, usług płatniczych i dostawczych, sieci reklamowe, dostawcy usług analitycznych, dostawcy informacji wyszukiwania i agencje informacji kredytowej) i powiadomimy Cię, gdy otrzymamy informacje o tobie od takich wybranych stron trzecich i celów, dla których planujemy wykorzystać te informacje.

Ta lista nie jest pełną listą, a w niektórych przypadkach może być konieczne zebranie dodatkowych danych o Tobie w celach określonych w niniejszej polityce.

Korzystanie z plików cookie

Używamy plików cookie, aby odróżnić Cię od innych użytkowników naszej witryny. Pomaga nam to zapewnić Ci komfort podczas przeglądania naszej witryny i pomaga nam w ulepszaniu naszej witryny. Kontynuując przeglądanie naszej witryny, zgadzasz się na korzystanie z plików cookie. Aby uzyskać więcej informacji o tym, jak korzystamy z plików cookies w naszej witrynie, zapoznaj się z naszą polityką dotyczącą Plików Cookies.

Przetwarzamy informację o Tobie w następujące sposoby:

Dane osobowe, które nam przekazujesz

Wykorzystujemy te informacje:

• w celu wywiązania się z naszych zobowiązań wynikających z wszelkich umów zawartych między tobą a nami oraz w celu zapewnienia wszelkich informacji, produktów i usług, o które nas prosisz;

• dostarczania informacji o innych oferowanych przez nas produktach i usługach podobnych do tych, które już kupiłeś lub o które zapytałeś;

• w celu dostarczenia lub zezwolenia wybranym stronom trzecim na dostarczenie informacji o produktach lub usługach, które naszym zdaniem mogą Cię zainteresować. Jeśli jesteś istniejącym klientem, skontaktujemy się z Tobą wyłącznie drogą elektroniczną (tj. E-mailem lub SMS-em) w celu uzyskania informacji o produktach i usługach podobnych do tych, które były przedmiotem wcześniejszej sprzedaży lub negocjacji w sprawie jakiejkolwiek sprzedaży. Jeśli jesteś nowym klientem i jeśli zezwalamy wybranym stronom trzecim na wykorzystanie Twoich danych, my (lub oni) skontaktujemy się z tobą drogą elektroniczną tylko za twoją zgodą. Jeśli nie chcesz, abyśmy wykorzystali Twoje dane w ten sposób lub nie przekazali Twoich danych wybranym stronom trzecim w celach marketingowych, zaznacz odpowiednie pole znajdujące się w formularzu zamówienia, w którym gromadzone są Twoje dane;

• aby powiadomić Cię o wszelkich zmianach w naszym serwisie; i

• w celu potwierdzenia, za pomocą wewnętrznej analizy danych i innych powiązanych metod marketingowych, że treść z naszej witryny jest prezentowana w sposób najbardziej odpowiedni dla ciebie i twojego komputera lub urządzenia.

Dane kategorii specjalnej

Polegamy na Twojej wyraźnej zgodzie, abyśmy mogli przetwarzać Twoje dane wrażliwe, które są niezbędne do celów medycyny prewencyjnej lub medycyny pracy, diagnozy medycznej i leczenia, przeprowadzanych zgodnie z wytycznymi prawnymi.

Wykorzystamy te informacje do wypełnienia naszych zobowiązań wynikających z wszelkich umów zawartych między tobą a nami oraz do dostarczenia informacji, produktów i usług, o które nas prosisz.

Informacje, które zbieramy o tobie

Wykorzystamy te informacje:

• do administrowania naszą witryną i do operacji wewnętrznych, w tym do rozwiązywania problemów, analizy danych, testowania, badań, statystyki i ankiet;

• w celu ulepszenia naszej witryny w celu zapewnienia, że treść jest prezentowana w sposób najbardziej odpowiedni dla Ciebie i Twojego komputera lub urządzenia;

• aby umożliwić ci udział w interaktywnych funkcjach naszego serwisu, gdy zdecydujesz się to zrobić;

• w ramach naszych starań, aby nasza strona była bezpieczna;

• w celu oceny lub zrozumienia skuteczności wszelkich reklam, które dostarczamy Tobie i innym, oraz dostarczania Tobie odpowiednich reklam; i

• przedstawiać zalecenia dla Ciebie i innych użytkowników naszej witryny dotyczące produktów lub usług, które mogą Cię zainteresować.

Zautomatyzowane podejmowanie decyzji i profilowanie mogą być wykorzystane w celu dostosowania dostarczanych informacji do konkretnych okoliczności.

Komu udostępniamy twoje informacje?

Szczegółowe informacje na temat tego, komu będziemy udostępniać Twoje dane i w jakim celu określono w rekordzie danych. Kopie Twojego rekordu danych są dostępne u naszego inspektora ochrony danych.

Udostępnianie informacji w ramach naszej firmy i partnerów

Udostępniamy informacje, które przekazujesz naszym pracownikom, abyśmy mogli dostarczać Ci nasze produkty i usługi.

Możemy udostępniać informacje, które nam przekazujesz, innym firmom partnerskim i innym stronom internetowym, które są przez nas obsługiwane. Na przykład, jeśli złożysz zamówienie online, możemy udostępnić informacje lekarzowi przepisującemu lek, abyś mógł otrzymać dowolną receptę, a także aptekę, która zorganizuje wysyłkę pocztową przepisanego leku do ciebie.

Udostępnianie informacji stronom trzecim

Możemy udostępniać Twoje dane wybranym stronom trzecim, w tym:

• reklamodawcy i sieci reklamowe, które wymagają danych do wybrania i dostarczenia odpowiednich reklam Tobie i innym. Nie ujawniamy naszym reklamodawcom informacji o możliwych do zidentyfikowania osobach, ale mamy prawo przekazać im zbiorcze informacje o użytkownikach naszej witryny. Możemy wykorzystywać dane osobowe, które zebraliśmy od Ciebie, aby umożliwić nam spełnienie wymagań naszych reklamodawców, wyświetlając ich reklamy tej grupie docelowej;

• dostawcy wyszukiwarek i analizy, które pomagają nam w ulepszaniu, rozwoju i optymalizacji naszej witryny; i

• agencje informacji kredytowej pracujące dla nas w celu oceny Twojej zdolności kredytowej, jeżeli jest to warunkiem zawarcia przez nas umowy z Tobą.

Świadcząc usługi za pośrednictwem naszej witryny, współpracujemy z następującymi podmiotami zewnętrznymi:

• Powiązane firmy i partnerzy biznesowi

• Strony trzecie, z których korzystamy, aby dostarczać Ci nasze produkty i / lub usługi, np. Dostawcy usług płatniczych, apteki wysyłkowe

• Inne strony trzecie, z którymi współpracujemy w ramach prowadzenia naszej działalności, np. Agencje marketingu lub dostawcy usług hostingowych;

• Zatwierdzone przez Ciebie strony trzecie, np. Strony mediów społecznościowych, które chcesz połączyć ze swoim kontem lub zewnętrznymi dostawcami usług płatniczych;

• organy ścigania w związku z każdym dochodzeniem w celu zapobiegania nielegalnej działalności;

• agencje informacji kredytowej;

• Nasze firmy ubezpieczeniowe

• Nasze banki; i

• Odpowiednie organy regulacyjne i władze

Istnieją pewne wyjątkowe okoliczności, w których możemy ujawnić twoje dane innym stronom trzecim. Są to sytuacje:

• wymagane przez prawo lub w celu wykonania postępowania sądowego, postanowienia sądu lub postępowania prawnego lub regulacyjnego;

• niezbędne do ochrony bezpieczeństwa naszych pracowników, naszej własności lub społeczeństwa;

• niezbędne do zapobiegania przestępstwom lub ich wykrywania, w tym do wymiany informacji z innymi firmami lub organizacjami w celu ochrony przed oszustwami i zmniejszenia ryzyka kredytowego; i / lub

• proporcjonalne w ramach fuzji, biznesu lub sprzedaży aktywów.

Jeśli tak się stanie, udostępnimy twoje informacje potencjalnemu sprzedającemu lub kupującemu.

Jak długo przechowujemy twoje dane osobowe?

Będziemy przechowywać lub przetwarzać twoje dane osobowe tylko tak długo, jak będziemy tego potrzebować do celów, dla których zostały zgromadzone. Tam, gdzie zapewniamy Ci jakąkolwiek usługę, zachowamy wszelkie informacje, które nam przekazujesz, przynajmniej tak długo, jak długo będziemy świadczyć tę usługę.

Gdzie przechowujemy twoje dane osobowe

Dane osobowe, które są gromadzone od Ciebie, zostaną przekazane i przechowywane w miejscu docelowym w Europejskim Obszarze Gospodarczym („EOG”). Będą również przetwarzane przez pracowników działających w EOG, którzy pracują dla nas lub dla jednego z naszych dostawców. Obejmuje to pracowników, którzy między innymi są odpowiedzialni za realizację zamówienia, przetwarzanie szczegółów płatności i świadczenie usług wsparcia na rzecz użytkownika. Przesyłając swoje dane osobowe na naszą stronę, zgadzasz się na to przeniesienie, przechowywanie lub przetwarzanie. Podejmiemy wszelkie uzasadnione kroki, aby zapewnić, że przekazane nam dane osobowe są traktowane bezpiecznie i zgodnie z niniejszą polityką prywatności.

Wszystkie przekazane nam dane osobowe są przechowywane na naszych bezpiecznych serwerach. Wszelkie transakcje płatnicze będą szyfrowane przy użyciu technologii SSL. W przypadku, gdy daliśmy Ci (lub gdzie utworzyłeś) hasło, które umożliwia Ci logowanie się do części naszej witryny, jesteś odpowiedzialny za utrzymanie tego hasła w tajemnicy i bezpieczeństwie. Prosimy o nieudostępnianie nikomu swojego hasła.

Przesyłanie informacji przez Internet nie jest całkowicie bezpieczne. Chociaż dokładamy wszelkich starań, aby chronić Twoje dane osobowe, nie możemy zagwarantować bezpieczeństwa danych osobowych, które są przesyłane na naszą stronę, a wszelkie takie przekazywanie danych osobowych odbywa się na własne ryzyko. Po otrzymaniu Twoich danych osobowych zastosujemy surowe procedury, środki i funkcje bezpieczeństwa, aby zapobiec nieautoryzowanemu dostępowi.

Twoje prawa

Masz prawo do otrzymania informacji

Naszym obowiązkiem prawnym jest dostarczanie zwięzłych, przejrzystych, zrozumiałych i łatwo dostępnych informacji o Twoich danych osobowych i sposobie ich wykorzystania. Niniejsza polityka została napisana w tym celu, ale jeśli masz jakieś pytania lub potrzebujesz bardziej szczegółowych informacji, możesz skontaktować się z nami przy użyciu dowolnej z metod określonych w niniejszej polityce prywatności.

Masz prawo dostępu do swoich danych osobowych

Masz prawo poprosić nas o potwierdzenie, czy przechowujemy jakiekolwiek dane osobowe. Jeśli to zrobimy, masz prawo do otrzymania kopii swoich danych osobowych i uzyskania informacji o:

• Dlaczego korzystamy z Twoich informacji

• Z jakich kategorii informacji korzystaliśmy

• Komu udostępniono informacje

• Jak długo przewidujemy przechowywanie Twoich informacji

Aby zachować bezpieczeństwo Twoich informacji, będziemy musieli potwierdzić twoją tożsamość, zanim przekażemy ci kopię przechowywanych przez nas danych osobowych. Pierwsza kopia informacji, o które prosisz od nas, zostanie Ci przekazana bezpłatnie. Jeśli potrzebujesz dodatkowych kopii, możemy naliczyć opłatę administracyjną na pokrycie związanych z tym kosztów.

Masz prawo do poprawienia niedokładnych lub niekompletnych danych osobowych

Jeśli poprosiłeś o kopię swoich danych osobowych i zauważyłeś, że w tych rejestrach występują nieścisłości lub że niektóre części nie są kompletne. W takim przypadku możesz skontaktować się z nami, abyśmy mogli poprawić twoje dane.

Masz prawo do bycia zapomnianym

Może się zdarzyć, że nie będziemy już musieli przechowywać Twoich danych osobowych. Przykłady mogą obejmować, jeśli:

• informacje nie są już potrzebne do pierwotnego celu, dla którego zostały zgromadzone;

• wycofujesz swoją zgodę na wykorzystanie tych informacji (i nie mamy żadnego innego uzasadnionego powodu prawnego do dalszego ich wykorzystywania);

• wyraziłeś sprzeciw w związku ze sposobem wykorzystania danych, a my nie mamy nadrzędnego powodu, aby to robić;

• wykorzystaliśmy Twoje informacje niezgodnie z prawem; i / lub

• podlegamy prawnemu wymogowi usunięcia informacji.

W powyższych sytuacjach masz prawo do żądania usunięcia swoich danych osobowych. Jeśli uważasz, że jedna z tych sytuacji dotyczy Ciebie, skontaktuj się z nami.

Masz prawo do przekazania kopii swoich danych tobie lub stronie trzeciej w kompatybilnym formacie (przenośność danych)

Masz prawo do otrzymania kopii swoich danych osobowych do własnych celów. To prawo pozwala na łatwiejsze przenoszenie, kopiowanie lub przetwarzanie danych osobowych z jednego systemu informatycznego do drugiego w bezpieczny sposób. Jeśli chcesz poprosić o przekazanie kopii Twoich danych osobowych tobie lub innej organizacji w ustrukturyzowanym, powszechnie używanym formacie nadającym się do odczytu maszynowego, daj nam znać. Nie będziemy Cię obciążać za korzystanie z tego prawa.

Masz prawo sprzeciwić się marketingowi bezpośredniemu

Możesz w dowolnym momencie powiedzieć nam, że nie chcesz, abyśmy wykorzystywali Twoje dane osobowe w celach marketingu bezpośredniego. Jeśli nie chcesz otrzymywać od nas żadnej formy marketingu bezpośredniego, skontaktuj się z nami lub skorzystaj z linków przedstawionych w naszej komunikacji marketingowej, a my natychmiast przestaniemy stosować marketing bezpośredni względem Ciebie.

Masz prawo sprzeciwić się wykorzystaniu przez nas Twoich danych do naszych uzasadnionych interesów

Od czasu do czasu wykorzystujemy Twoje dane osobowe, aby osiągnąć cele, które pomogą nam, a także Tobie. To dotyczy:

• kiedy mówimy o jakichkolwiek produktach lub usługach podobnych do tych, które już kupiłeś;

• kiedy wykorzystujemy twoje informacje w celu ulepszenia naszej działalności; lub

• kiedy kontaktujemy się z Tobą w celu interakcji, komunikacji lub powiadomienia o wszelkich wprowadzanych przez nas zmianach.

Naszym celem jest zapewnienie, że Twoje prawa i informacje są odpowiednio chronione. Jeśli uważasz, że wykorzystanie przez nas Twoich danych osobowych nie jest uzasadnione ze względu na ich wpływ na Ciebie lub Twoje prawa, masz prawo sprzeciwić się. O ile nie mamy ważnego powodu, aby kontynuować, musimy przestać wykorzystywać dane osobowe do tych celów. Skontaktuj się z nami, aby skorzystać z prawa do sprzeciwu wobec wykorzystania przez nas Twoich danych w powyższych celach.

Masz prawo ograniczyć sposób, w jaki wykorzystujemy twoje dane osobowe

Masz prawo zażądać, abyśmy przestali wykorzystywać Twoje dane osobowe w jakikolwiek inny sposób niż po prostu przechowywanie ich kopii. To prawo jest dostępne, gdy:

• poinformowałeś nas, że dane osobowe, które posiadamy na Twój temat, są niedokładne i nie byliśmy jeszcze w stanie tego potwierdzić;

• wyraziłeś swój sprzeciw w związku z wykorzystywaniem Twoich danych osobowych do własnych uzasadnionych interesów i obecnie rozważamy Twój sprzeciw;

• wykorzystaliśmy Twoje informacje w sposób niezgodny z prawem, ale nie chcesz, abyśmy usuwali przechowywane przez nas dane; lub

• nie musimy już korzystać z tych informacji, ale potrzebujesz ich do roszczenia prawnego.

Jeśli uważasz, że którakolwiek z powyższych sytuacji ma zastosowanie, skontaktuj się z nami.

Masz prawa związane do niepodlegania decyzji i profilowaniu.

Wszelkie zautomatyzowane podejmowanie decyzji lub profilowanie, które przeprowadzamy, ma na celu wyłącznie dostosowanie dostarczonych informacji. Zautomatyzowane podejmowanie decyzji lub profilowanie nie będzie wykorzystywane do podejmowania jakichkolwiek decyzji, które będą miały dla Ciebie skutki prawne lub w inny sposób znacząco wpłyną na Ciebie, a Ty masz prawo nie podlegać takim decyzjom. Jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości lub pytania dotyczące tego prawa, skontaktuj się z nami.

Zmiany w naszej polityce prywatności

Wszelkie przyszłe zmiany, które wprowadzimy w naszej polityce prywatności, zostaną opublikowane na tej stronie i, w stosownych przypadkach, zostaniesz o tym powiadomiony pocztą elektroniczną. Sprawdzaj stronę, aby zobaczyć zmiany w naszej polityce prywatności.

Skargi

Jeśli chcesz złożyć skargę na sposób gromadzenia lub wykorzystania Twoich danych osobowych, skontaktuj się z nami w pierwszej kolejności, abyśmy mogli spróbować rozwiązać twoją skargę. Możesz to zrobić, wykonując jedną z następujących czynności:

Pocztą: Zarejestrowany adres::

Apomedical Limited, Piąte piętro, Ulica King 55, Manchester, United Kingdom, M2 4LQ

Mailowo: [email protected]

Telefonicznie: + 43 660 6644478 od poniedziałku do piątku od 09:00 do 17:00

Masz prawo złożyć skargę do Biura Komisarza ds. Informacji (ICO), organu ustawowego nadzorującego prawo o ochronie danych w Wielkiej Brytanii. Odwiedź stronę ICO https://ico.org.uk, jeśli chcesz złożyć do nich skargę.

Ta polityka została ostatnio zaktualizowana 21 grudnia 2018 r.